Maja szelet

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • sült csirke fűszersó (vagy só, őrölt bors)
  • liszt

Elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket kissé kiveregetjük, meghintjük a fűszersóval - ha az nincs sóval, őrölt borsal - és jól beledörzsöljük.
  2. A tejfölbe elkeverjük a reszelt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd az olajon mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük.
  5. Tálaláskor a szeletek tetejére rátesszük a fokhagymás tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.