Maja szelet
Hozzávalók
-
4
szelet
csirkemell
-
10
dkg
trappista sajt
-
1
pohár
tejföl
-
1
gerezd
fokhagyma
-
2
evőkanál
olaj
-
sült csirke fűszersó
(vagy só, őrölt bors)
-
liszt
Elkészítés
-
A csirkemell szeleteket kissé kiveregetjük, meghintjük a fűszersóval - ha az nincs sóval, őrölt borssal - és jól beledörzsöljük.
-
A tejfölbe elkeverjük a reszelt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
-
A sajtot lereszeljük.
-
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd az olajon mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük.
-
Tálaláskor a szeletek tetejére rátesszük a fokhagymás tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.