Hozzávalók
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejet. Ráöntjük a szeletekre vágott kalácsra, összeforgatjuk, és állni hagyjuk.
- Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. Egy kisebb tepsit, vagy egy jénai tálat vajjal kikenünk, beletesszük a megáztatott kalácsot, megszórjuk mazsolával és a darált dióval. Ezt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak (kb. 2 réteg lesz).
- Ráhelyezzük az almaszeleteket, melyet meghintünk fahéjjal elkevert cukorral. Sütőbe tesszük és 180º-on kb. 30 percig sütjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a barackízt, a habot a megsült tészta tetejére simítjuk, vagy habzsákból kinyomjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre, míg a hab kicsit meg nem pirul. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre