Máglyarakás 3
Hozzávalók
-
5
db
szikkadt zsemle vagy kifli
-
50
dkg
alma
-
3
db
tojás
-
35
dkg
kristálycukor
-
1/2
l
tej
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
1
db
citrom reszelt héja
-
1/2
cl
rum
-
1
evőkanál
zsír
-
5
evőkanál
baracklekvár
-
porcukor
-
őrölt fahéj
-
zsemlemorzsa
Elkészítés
-
Az almát megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és megpároljuk. Leszűrjük, és összekeverjük fahéjas porcukorral.
-
A zsemlét / kiflit kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a zsemlekockákat. Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, és behintjük zsemlemorzsával.
-
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kristálycukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd ezt a masszát elkeverjük a leforrázott zsemlével.
-
A tepsiben egyenletesen elosztjuk a zsemle felét, erre terítjük az almakockákat, majd beborítjuk a maradék zsemlével. Az egészet meglocsoljuk rummal, és bekenjük a baracklekvár háromnegyed részével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
-
A tojásfehérjét a maradék kristálycukorral felverjük, majd óvatosan belevegyítjük a maradék lekvárt. A habot a máglyarakás tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tetején a tojáshab megszilárdul. 15 percig pihentetjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.