Máglyarakás 3

Máglyarakás 3

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az almát megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és megpároljuk. Leszűrjük, és összekeverjük fahéjas porcukorral.
  • A zsemlét / kiflit kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a zsemlekockákat. Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, és behintjük zsemlemorzsával.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kristálycukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd ezt a masszát elkeverjük a leforrázott zsemlével.
  • A tepsiben egyenletesen elosztjuk a zsemle felét, erre terítjük az almakockákat, majd beborítjuk a maradék zsemlével. Az egészet meglocsoljuk rummal, és bekenjük a baracklekvár háromnegyed részével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  • A tojásfehérjét a maradék kristálycukorral felverjük, majd óvatosan belevegyítjük a maradék lekvárt. A habot a máglyarakás tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tetején a tojáshab megszilárdul. 15 percig pihentetjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre