
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszúrjuk, szeletekre vágjuk, és a vajon 5 dkg kristálycukorral, valamint a fahéjjal félpuhára pároljuk.
- A tojások sárgáját 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és kissé meglangyosítjuk.
- A kalácsot felszeleteljük, és a szeleteket a tejes keverékbe megmártogatjuk. A tepsit/sütőtálat vajjal kikenjük, és belerakosgatjuk a kalácsszeletek felét. Megkenjük lekvárral, rásimítjuk az almaszeleteket - a felesleges levet öntsük le róla -, megszórjuk mazsolával, majd befedjük a kalács másik felével.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Kivesszük a sütőből, és az időközben a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét - melybe belekevertünk 2 evőkanál baracklekvárt -, a tetejére simítjuk. A hab tetejét villával vagy habkártyával áthúzzuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kis színt kap.
Mennyiség:
1 személyre