Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát összevágjuk, egy kevés libazsíron megdinszteljük.
- A macesz felét nagyon apróra összetörjük vagy ledaráljuk, a másik felét vízbe áztatjuk.
- Ha megpuhult kinyomkodjuk, és összekeverjük a tört pászkával, valamint a maradék, habosra kevert libazsírral, a dinsztelt hagymával, sóval, tojással, borssal, gyömbérrel és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
- Fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle - ez a mennyiség kb. 6-7 gombóchoz elegendő -, és gyöngyöző, húsleveskockával vagy vegetával ízesített vízben, lefedve, 20-30 perc alatt készre főzzük.
- Leginkább liba-, vagy kacsahúsleves betétjeként készítjük. (Közvetlenül a húslevesbe nem szabad főzni, mert fövés közben nagyon sok levest vesz fel.)
Mennyiség:
1 személyre