
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveszöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. (A vöröshagymának csak a legfelső burkát szedjük le, mert a héja szép színt ad a lének.)
- A libahús tokjait kiszedjük, megmossuk, és 2,5 l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. A levest leszűrjük, tetejéről a zsírt leszedjük, félretesszük.
- A libahúst, a répát és a zellergumót kis kockákra vágjuk. A megmosott és leszűrt rizst libazsíron (a leves tetejéről lemert zsír is megfelel) opálosra futtatjuk, és felöntjük a rizs kétszeresének - de lehet, hogy szükséges a 2 és félszeres mennyiség is - megfelelő levessel, és hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót.
- Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a rizs már majdnem puha, belevegyítjük a libahúst, zöldségeket és ha van, a kevés zsiradékon megpirított gombát. (A pirítás miatt a gombának intenzívebb lesz az íze, mintha főznénk.) Apróra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/4 746 kcal, 1 adag/791 kcal