Ludaskása 2.

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az aprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egészben - ha nagyon nagy félbevágva - beletesszük a megtisztított sárga-, fehérrépát, zellergumót, egy vöröshagymát, a fokhagymát, a zellerzöldet, megsózzuk és puhára főzzük. (Ha a zöldség előbb puhulna, vegyük ki és tegyük félre.)
  • A felhevített zsiradékon a másik fej apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, és egy kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a nagyobb cikkekre vágott gombát.
  • Az aprólékot leszűrjük, és a rizs mennyiségének kétszeresével, kb. 1 l főzőlével a rizst felengedjük. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval, belekeverjük a borsót, és a rizst majdnem puhára pároljuk.
  • Ekkor óvatosan belevegyítjük a liba/kacsahúst, a kockára vágott főtt zöldségeket, és az apróra vágott petrezselymet. Alufóliával lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt az egészet készre pároljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/4 102 kcal, 1 adag/683 kcal