Hozzávalók
Elkészítés
- Az aprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Egészben - ha nagyon nagy félbevágva - beletesszük a megtisztított sárga-, fehérrépát, zellergumót, egy vöröshagymát, a fokhagymát, a zellerzöldet, megsózzuk és puhára főzzük. (Ha a zöldség előbb puhulna, vegyük ki és tegyük félre.)
- A felhevített zsiradékon a másik fej apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, és egy kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a nagyobb cikkekre vágott gombát.
- Az aprólékot leszűrjük, és a rizs mennyiségének kétszeresével, kb. 1 l főzőlével a rizst felengedjük. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval, belekeverjük a borsót, és a rizst majdnem puhára pároljuk.
- Ekkor óvatosan belevegyítjük a liba/kacsahúst, a kockára vágott főtt zöldségeket, és az apróra vágott petrezselymet. Alufóliával lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt az egészet készre pároljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/4 102 kcal, 1 adag/683 kcal