Linzerkoszorú

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a kenéshez
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először elkészítjük az omlós tésztát, a lisztet átszitáljuk, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hogy a zsiradék ne olvadjon meg. Hozzáadjuk a porcukrot, a két tojássárgát és a reszelt citromhéjat, és gyorsan összedolgozzuk. Téglaalakúra formázzuk, és minimum egy órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
  • A pihentetés után, lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 6 cm átmérőjű, hullámos szélű, köralakú kiszúróval lapokat szúrunk ki belőle. Minden második lap közepét kiszúrjuk egy kb. 2 cm átmérőjű kiszúróval (pl. üveg fémkupakja).
  • A középen kiszúrt tésztakorongokat felvert tojással megkenjük, és meghintjük dióval. A tésztalapokat sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • Ha a tészta megsült, kihűlés után a dióval meghintett lapokat kevés porcukorral megszórjuk, a teljes korongokat pedig megkenjük a felmelegített baracklekvárral, ráhelyezzük a dióval megszórt korongokat, és gyengén összenyomjuk őket.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 32 db/3 425 kcal, 1 db/107 kcal