Linzerkarika

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A liszthez szórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, átszitáljuk egy keverőtálba és összekeverjük. Reszeljük bele a kezeletlen citrom héját ízlés szerinti mennyiségben.
  • A hideg vajat elmorzsoljuk a száraz alapanyagokkal. Amikor már apró, borsó méretűek a morzsák jöhet a tejföl és a tojássárgája is. Gyorsan dolgozzuk sima tésztává. Nem kell tökéletesen kidolgozni, csak szépen álljon össze a tészta. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy lehűljön.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés160 fok), egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Tetszés szerinti formával szaggassuk ki a köröket, a leeső részeket újra gyúrjuk össze. A kiszúrt tészták felét az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a másik felének a közepét is kiszúrjuk és így tesszük a tepsire.
  • Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, nem kell megpirulnia, mert akkor kiszárad. Akkor jó, ha a karikák széle el kezd pirulni. A lyukas karikákat porcukorral hintjük meg, a teli karikákat pedig lekvárral kenjük meg. Végül összeillesztünk egy-egy teli és lyukas karikát. Egy-két napos állás után a legfinomabb, de jól záródó dobozban hetekig eláll.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

annuskam.hu Linzerkarika