Limoncellós tiramisu

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a sziruphoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A krémhez megduzzasztjuk a zselatint a fél deci hideg vízzel, majd mikróban forróra melegítjük. A tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a cukorral, a tejszínt felforraljuk.
  • A tejszínt hozzákeverjük a cukros sárgájához, majd újra visszatesszük a tűzre. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Hozzákeverjük az oldott zselatint, végül kihűtjük.
  • Hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed a krém, ekkor robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a lime levét és héját.
  • Poharakba rétegezzük, alulra limoncellós, lime-os lébe mártott babapiskóta kerül, erre krémet teszünk, majd ismét a megmártott babapiskótát, végül krémmel befedjük. Lime szeletekkel, esetleg mentalevéllel díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Story magazin recept