
Hozzávalók
- a sziruphoz:
Elkészítés
- A krémhez megduzzasztjuk a zselatint a fél deci hideg vízzel, majd mikróban forróra melegítjük. A tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a cukorral, a tejszínt felforraljuk.
- A tejszínt hozzákeverjük a cukros sárgájához, majd újra visszatesszük a tűzre. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Hozzákeverjük az oldott zselatint, végül kihűtjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed a krém, ekkor robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a lime levét és héját.
- Poharakba rétegezzük, alulra limoncellós, lime-os lébe mártott babapiskóta kerül, erre krémet teszünk, majd ismét a megmártott babapiskótát, végül krémmel befedjük. Lime szeletekkel, esetleg mentalevéllel díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Story magazin recept