Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd a tojássárgákhoz keverjük, és végül nagyon óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérjét.
- Egy kb. 22x30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt szabunk, belehelyezzük, majd - csak a papírt - margarinnal kikenjük. Ráöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc). Néhány percig a tésztát a tepsiben pihentetjük, majd kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- A túrót jól összetörjük, és krémesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, a citrom és a lime reszelt héját és levét, amivel szintén jól elkeverjük. A tejszínt a zselatinfixxel keményre felverjük, és óvatosan belevegyítjük a citromos túrókrémbe.
- A kihűlt piskótalapon egyenletesen elosztjuk a krémet, szépen elsimítjuk, és legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük. A bevonáshoz a tortazselét a cukorral elkeverjük, folytonos keverés mellett hozzáadunk 4 dl vizet, és az utasítás szerint elkészítjük a citromzselét. A tűzről levéve belekeverjük a citromaromát.
- Közben a lehűlt piskótát a hűtőből kivesszük, a tetejét kirakjuk a lime karikákkal, oly módon, hogy majd a szeleteléskor minden kocka közepére a lime karika jusson. A süteményt alufóliából hajtott kerettel körbefogjuk, és rácsurgatjuk a citromos zselét. (Nem feltétlen kell hozzá az egész mennyiség.) Legalább egy-két órát visszatesszük a hűtőbe, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
18 kocka/6 737 kcal, 1 kocka/374 kcal