Lilahagyma saláta

Hozzávalók

  • 2 fej lilahagyma
  • 2-3 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1/2 mokkáskanál cayanne bors (elhagyható)
  • 1 mokkáskanál tört koriander
  • 1 evőkanál olívaolaj (elhagyható)
  • kb. 2 dl víz

Elkészítés

  1. A lilahagymát félbevágjuk, vékonyra felszeleteljük. A vizet a cukorral, a tört koriander maggal felforraljuk, és ráöntjük a hagymára. Hozzákeverjük az ecetet és a sót, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Tálaláskor meghintjük a kétféle borssal, valamint az olíva olajjal. Sült húsok, szendvicsek, de zsíroskenyér mellé is nagyon finom.