Lilahagyma saláta
Hozzávalók
-
2
fej
lilahagyma
-
2-3
evőkanál
ecet
-
1
evőkanál
cukor
-
1
mokkáskanál
őrölt bors
-
1/2
mokkáskanál
cayanne bors
(elhagyható)
-
1
mokkáskanál
tört koriander
-
1
evőkanál
olívaolaj
(elhagyható)
-
kb. 2
dl
víz
-
só
Elkészítés
-
A lilahagymát félbevágjuk, vékonyra felszeleteljük. A vizet a cukorral, a tört koriander maggal felforraljuk, és ráöntjük a hagymára. Hozzákeverjük az ecetet és a sót, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
-
Tálaláskor meghintjük a kétféle borssal, valamint az olíva olajjal. Sült húsok, szendvicsek, de zsíroskenyér mellé is nagyon finom.