
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a rátéthez:
Elkészítés
- A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez. Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és borssal zsírjára pirítjuk. A vöröshagymát felaprózzuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát, mellyel épphogy csak megpirítjuk. Beletesszük a gombát, felöntjük az egy dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal. Sózzuk, oregánóval, a leszárazott kakukkfűvel ízesítjük, és kicsit besűrítjük.
- A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben, vagy három db kb. 28 cm átmérőjű pizzasütőben kézzel széthúzogatjuk. Megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük az sonkát (bacont), a lecsepegtetett és széttördelt tonhalat. Ráhalmozzuk a karikára vágott paradicsomot és csípős paprikát, megszórjuk borssal és a bazsalikomlevelekkel. Végül beterítjük a mozzarella szeletekkel és a reszelt trappistával. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre