Hozzávalók
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A lila hagymát felkockázzuk, és kevés libazsíron megfuttatjuk, majd félretesszük hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd az egészet kinyújtjuk.
- Megkenjük nagyon vékonyan libazsírral, és rászórjuk a lila hagymát. Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk. Kilisztezett tálba rakjuk, majd hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.
- Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, és újra hajtogatjuk, majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőben. Aztán még egyszer megcsináljuk a ezt a műveletet.
- Miután” kellően kipihente magát,” a sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen, jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét egy recés késsel bevagdossuk, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/libazsiros-lilahagymas-pogacsa/