Hozzávalók
- a páchoz:
- a szóráshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A hártyáitól és erektől megtisztított libamájat szeletkékre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Egy-két órára a tejben hagyjuk.
- A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük, majd felhasználásig félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük.
- A májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőbe olajat öntünk, megsütjük benne a burgonyát.
- A hagymát liszttel megszórjuk, jól összerázzuk, majd a felesleges lisztet lerázva róla, a hagymakarikákat az olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tálra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, és rászórjuk a pirított hagymát.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/2 134 kcal, 1 adag/1067 kcal