Libamáj lyoni módra

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a páchoz:
  • a szóráshoz:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A hártyáitól és erektől megtisztított libamájat szeletkékre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Egy-két órára a tejben hagyjuk.
  • A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük, majd felhasználásig félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük.
  • A májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőbe olajat öntünk, megsütjük benne a burgonyát.
  • A hagymát liszttel megszórjuk, jól összerázzuk, majd a felesleges lisztet lerázva róla, a hagymakarikákat az olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tálra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, és rászórjuk a pirított hagymát.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/2 134 kcal, 1 adag/1067 kcal