Lepénykenyér

Hozzávalók

  • 25 dkg kenyérliszt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg öregtészta
  • 1,5 dl langyos víz
  • 0,5 dkg élesztő
  • a kenéshez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  1. A hozzávalókat bedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Újból átgyúrjuk egy nagy gombóccá, melyet ismét kb. 15. percig kelesztünk.
  3. Ezután a tésztát deszkára borítjuk, lepényformára széthúzogatjuk.
  4. A lereszelt fokhagymával elkevert olajjal a tészta tetejét lekenjük, és újból kb. 30 percig kelesztjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Recept megjegyzései

Az öregtészta receptjét ide kattintva találjátok.