Hozzávalók
- a kenéshez:
Elkészítés
- A hozzávalókat bedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
- Újból átgyúrjuk egy nagy gombóccá, melyet ismét kb. 15. percig kelesztünk.
- Ezután a tésztát sütőpapírra borítjuk, lepényformára széthúzogatjuk, és papírral együtt a jénai kacsasütő aljába tesszük.
- A lereszelt fokhagymával elkevert olajjal a tészta tetejét lekenjük, megszórhatjuk a sóval, köménnyel. Rátesszük a jénai fedelét, és újból kb. 30 percig kelesztjük.
- 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt lefedve, majd a fedőt levéve - kb. 5-10 perc alatt - szép pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Az öregtészta receptjét ide kattintva találjátok.