
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanál kristálycukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóihoz – a vaj kivételével - hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a robotgép dagasztó pálcáival összedolgozzuk. Ha a tészta hólyagos hozzáöntjük az olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk.
- Lefedve – huzattól védett helyen – kb. 1 órát kelesztjük. (Legjobb hely a kelesztésre a mikrósütő, természetesen nem bekapcsolva, robotgép helyett kenyérsütőgéppel is dagaszthatjuk, keleszthetjük a tésztát.)
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. és 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, a közepébe lekvárt teszünk, és felcsavarjuk.
- A felcsavart buktákat margarinnal kikent tepsibe, szorosan egymás mellék tesszük, tetejüket egy kevés olvasztott margarinnal (zsírral) megkenjük. Kb. még 30 percig kelesztjük és közepesen forró sütőben (légkeveréses 160º, normál 180º) kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés után deszkára borítjuk, de csak a tálaláskor szedjük szét a buktákat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: kb. 21 db/3 148 kcal, 1 db/149 kcal