Lecsós sertésszelet
Hozzávalók
-
8
szelet
sertéskaraj vagy tarja
-
4
db
zöldpaprika
-
3
db
paradicsom
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
10
dkg
füstölt szalonna
-
só
-
őrölt bors
-
pirospaprika
-
liszt
-
zsír vagy olaj
Elkészítés
-
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró zsírban vagy olajban hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk rá, és a szeleteket félpuhára pároljuk.
-
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsóalapot. A paprikákat karikára vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel lehűtjük, héját lehúzzuk, felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük.
-
A szalonnazsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Megsózzuk, fedő alatt addig pároljuk, hogy egy kis levet engedjen.
-
Mire ezzel végeztünk a hús félpuhára párolódott. Ráöntjük a lecsót, és fedő alatt az egészet készre pároljuk. Tarhonyával, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.