Lecsós sertésszelet

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj vagy tarja
  • 4 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • zsír vagy olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró zsírban vagy olajban hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk rá, és a szeleteket félpuhára pároljuk.
  2. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsóalapot. A paprikákat karikára vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel lehűtjük, héját lehúzzuk, felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük.
  3. A szalonnazsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Megsózzuk, fedő alatt addig pároljuk, hogy egy kis levet engedjen.
  4. Mire ezzel végeztünk a hús félpuhára párolódott. Ráöntjük a lecsót, és fedő alatt az egészet készre pároljuk. Tarhonyával, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.