Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró zsírban vagy olajban hirtelen átsütjük. Kevés vizet öntünk rá, és a szeleteket félpuhára pároljuk.
- Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsóalapot. A paprikákat karikára vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel lehűtjük, héját lehúzzuk, felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük.
- A szalonnazsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Megsózzuk, fedő alatt addig pároljuk, hogy egy kis levet engedjen.
- Mire ezzel végeztünk a hús félpuhára párolódott. Ráöntjük a lecsót, és fedő alatt az egészet készre pároljuk. Tarhonyával, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre