Lecsó
Hozzávalók
-
1
kg
paprika
-
1-2
db
bogyiszlói paprika
(ha csípősen szeretjük)
-
4-5
szem
paradicsom
-
2
fej
vöröshagyma
-
15
dkg
füstölt szalonna
-
20
dkg
kolbász / virsli / debreceni
(ki mit szeret)
-
só
-
pirospaprika
Elkészítés
-
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát karikákra szeljük. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve hideg vízbe tesszük. Ekkor a héja könnyen eltávolítható. Ha a paradicsom héját lehúztuk, kockákra vágjuk.
-
A füstölt szalonnát is felkockázzuk, kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, mellyel üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a paradicsomot és a zöldpaprikát. Jól elkeverjük, megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
-
Ekkor tesszük bele a karikára vágott kolbászt/virslit/debrecenit, és készre főzzük. (Ha a lecsót tojással szeretjük, akkor a főzés végén keverjünk bele három felvert tojást, és fedő nélkül addig süssük, míg a tojás meg nem szilárdul.)