Lecsó

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát karikákra szeljük. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve hideg vízbe tesszük. Ekkor a héja könnyen eltávolítható. Ha a paradicsom héját lehúztuk, kockákra vágjuk.
  • A füstölt szalonnát is felkockázzuk, kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, mellyel üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a paradicsomot és a zöldpaprikát. Jól elkeverjük, megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  • Ekkor tesszük bele a karikára vágott kolbászt/virslit/debrecenit, és készre főzzük. (Ha a lecsót tojással szeretjük, akkor a főzés végén keverjünk bele három felvert tojást, és fedő nélkül addig süssük, míg a tojás meg nem szilárdul.)
Mennyiség: 1 személyre