Lebbencsleves

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A szalonnát kis kockákra vágjuk, és világosra pirítjuk. A szalonnapörcöt kiszedjük a zsírból, és félretesszük. A zsíron a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk.
  • Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2-2,5 l vízzel, hozzáadjuk az egy cm-es kockákra vágott burgonyát, a tv paprikát, a paradicsomot (egészben) és a félretett szalonnapörcöt. Ha a leves felforrt beletesszük a leveskockát / ételízesítőt, és lassú tűzön puhára főzzük.
  • A végén apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Tálalás előtt a tv paprikát és a paradicsomot kivesszük a levesből.
Mennyiség: 1 személyre