
Hozzávalók
- a paradicsommártáshoz:
- a besamel mártáshoz:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a zellert hosszanti irányban felcsíkozzuk, majd apróra vágjuk, ezt is a raguhoz adjuk, néhány percig pirítjuk.
- Ezután következik a szeletekre vágott gomba, és néhány perc további sütés után rákerül a darálthús is. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, és szétmorzsálódik. Megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az oregánót, a kakukkfüvet, felöntjük a paradicsomszósszal. majd fedő alatt puhára pároljuk.
- A besamel mártáshoz a vajat felhevítjük, belekeverjük a lisztet, és egy-két percig pirítjuk. Felöntjük a meleg tejjel, folyamatosan kevergetve besűrítjük, ízesítjük sóval, borssal és egy kevés reszelt szerecsendióval.
- Három tésztalap (1 lap 16x8 cm) méretének megfelelő, magas peremű tűzálló tálat, vagy tepsit kivajazunk, az aljára vékonyan besamelt terítünk, ráhelyezünk - előfőzés nélkül - a három tésztalapot.
- A lapokra merjük a paradicsomos mártás felét, besamellel betakarjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Ismét tészta-paradicsomos ragu-besamel-sajt együttese következik. Ezt lefedjük az utolsó három tésztalappal, melyre a maradék besamel és a sajt kerül.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/4 186 kcal, 1 adag/697 kcal