Lángos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dkg
  • 1 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és apránként a langyos vizet. Jól kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (kb. 20-30 perc).
  2. Lisztezett deszkán, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Az olajos kézzel tányér méretűre széthúzogatott lángosokat bő, forró olajban - mindkét oldalukon - aranysárgára sütjük.
  3. 3 gerezd fokhagymát lereszelünk, jól megsózzuk, és kb. 0,5 dl hideg vízzel elkeverjük. A kisült lángosokat a fokhagymás lével megkenjük, megtejfölözzük és megszórjuk reszelt sajttal.
Recept megjegyzései

12 db/2 836 kcal, 1 db/238 kcal (sajt és tejföl nélkül)