Hozzávalók
- a sütéshez:
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, és burgonyanyomón áttörjük. Az áttört burgonyát a többi hozzávalóval együtt kenyérsütőgépben megdagasztjuk, és kelesztjük. (Vagy az élesztőt a langyos cukros tejjel felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, nagyméretű fánkszaggatóval kiszúrjuk, és kb. félórát újrakelesztjük. Az olajat felforrósítjuk, a lángosokat kézzel széthúzkodjuk, és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Törlőpapírra szedve a felesleges olajat lecsepegtetjük. Tálaláskor sóval, fokhagymával, tejföllel, sajttal, stb. ízesíthetjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db/3 084 kcal, 1 db/257 kcal