
Hozzávalók
- a pirított morzsához:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, ha langyosra hűlt, héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük. Az áttört burgonyát egy evőkanál olajjal, a búzadarával, sóval, tojással és annyi liszttel, hogy könnyen gyúrható, de ne ragacsos legyen, összedolgozzuk.
- A burgonyás tésztát cipókra osztjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, ezután kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket a csíkokat 1/2cm széles metéltre vágjuk, és jól meglisztezve, egyenként a deszkán tenyérrel, egy mozdulattal megsodorjuk.
- Sós vízben kifőzzük, jól leöblítjük, Három evőkanál olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, és a kifőtt tésztát abban óvatosan megforgatva, illetve gyengén összerázva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 498 kcal, 1 adag/624 kcal