Kovászos uborka télire

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • Az uborkákat alaposan, több vízben megmossuk. Végeiket levágjuk, és alul-felül minden uborkát keresztben bevágunk.
  • Az üveg aljára egy csokor kaprot teszünk. Az uborkákat szépen elrendezzük az üvegben. Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Az egészet lezárjuk a másik csokor kaporral.
  • A sót langyos vízzel elkeverjük, és a levet az uborkára öntjük. Annyi levet készítsünk, hogy teljesen ellepje az uborkákat, és a lé inkább sós, mint sótlan legyen..
  • Az üveget kenyérszelettel lezárjuk, egy kistányérral lefedjük, és a szokásos módon 2-3 nap alatt megérleljük.
  • Ha beérett az uborka kiszedjük az üvegből, leöblítjük. Levét leszűrjük, majd felforraljuk.
  • A tűzről levéve belekeverjük a nátriumbenzoátot, lehűtjük, majd a levet - az időközben már üvegekbe rakott - uborkákra merjük. Az üvegeket a csavaros tetővel lezárjuk.
Mennyiség: 1 személyre