Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkákat alaposan, több vízben megmossuk. Végeiket levágjuk, és alul-felül minden uborkát keresztben bevágunk.
- Az üveg aljára egy csokor kaprot teszünk. Az uborkákat szépen elrendezzük az üvegben. Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Az egészet lezárjuk a másik csokor kaporral.
- A sót langyos vízzel elkeverjük, és a levet az uborkára öntjük. Annyi levet készítsünk, hogy teljesen ellepje az uborkákat, és a lé inkább sós, mint sótlan legyen..
- Az üveget kenyérszelettel lezárjuk, egy kistányérral lefedjük, és a szokásos módon 2-3 nap alatt megérleljük.
- Ha beérett az uborka kiszedjük az üvegből, leöblítjük. Levét leszűrjük, majd felforraljuk.
- A tűzről levéve belekeverjük a nátriumbenzoátot, lehűtjük, majd a levet - az időközben már üvegekbe rakott - uborkákra merjük. Az üvegeket a csavaros tetővel lezárjuk.
Mennyiség:
1 személyre