
Hozzávalók
Elkészítés
- A darabokra vágött sertéskörmöket alaposan megtisztítjuk (ha szükséges pörzsölés, kaparás). A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, és összepároljuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, köménymagot, hozzátesszük a körmöket, és jól elkeverjük.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőfokon legalább 2-3 órát főzzük. Időnként megkeverjük, hogy a köröm bőre ne kapjon oda, és az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk. Ha a körmök megpuhultak, a fedőt levéve rövid lére főzzük.
- Sós vízben főtt burgonyával, burgonyapürével, vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre