Kolbászos-baconos pizza

Kolbászos-baconos pizza

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
    a tésztához:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az élesztőt langyos vízben, kevés liszttel megfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival megdagasztjuk. Meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, közben elkészítjük a pizzaszószt.
  • A hagymát felaprózzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt gombát, megpirítjuk. Belekeverjük a pizzakrémet összeforraljuk, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, félretesszük.
  • A kolbászt felkarikázzuk, a bacont tetszés szerinti méretűre vágjuk, a trappistát lereszeljük, kaliforniai paprikát felkockázzuk és a mozzarellát, valamint a paradicsomot felszeleteljük.
  • A megkelt tésztát, a vékonyan kiolajozott sütőlapon, kézzel kerek vagy szögletes lappá nyújtjuk, - ez a tésztaadag két darab kb. 28 cm átmérőjű kerek lapra elegendő - tetejét a gombás pizzakrémmel megkenjük.
  • Rárakosgatjuk a kolbászt, bacont, paprikát, olajbogyót, paradicsomot, mozzarellát, és végül megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 1 760 kcal