Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tetejére:
Elkészítés
- Az élesztőt langyos vízben, kevés liszttel megfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival megdagasztjuk. Meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, közben elkészítjük a pizzaszószt.
- A hagymát felaprózzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt gombát, megpirítjuk. Belekeverjük a pizzakrémet összeforraljuk, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, félretesszük.
- A kolbászt felkarikázzuk, a bacont tetszés szerinti méretűre vágjuk, a trappistát lereszeljük, kaliforniai paprikát felkockázzuk és a mozzarellát, valamint a paradicsomot felszeleteljük.
- A megkelt tésztát, a vékonyan kiolajozott sütőlapon, kézzel kerek vagy szögletes lappá nyújtjuk, - ez a tésztaadag két darab kb. 28 cm átmérőjű kerek lapra elegendő - tetejét a gombás pizzakrémmel megkenjük.
- Rárakosgatjuk a kolbászt, bacont, paprikát, olajbogyót, paradicsomot, mozzarellát, és végül megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 1 760 kcal