Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a mázhoz:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A muffinsütőbe papírkosárkákat helyezünk. A sütőport, kókuszreszeléket a liszttel elvegyítjük. A tojásokat, cukrot, az olajat, vaníliaaromát és joghurtot kikeverjük, végül gyorsan hozzávegyítjük a lisztet.
- A papírformákba egyenlő arányban belekanalazzuk a tésztát. A sütőben (középső bordamagasságon) kb. 20-25 percig sütjük, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
- Éles kés, majd egy mokkáskanál segítségével közepükbe mélyedést készítünk, melyet megtöltünk a kókuszkrémmel. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókusztejből és krémporból elkészített krémet. Beletesszük a kókuszreszeléket (esetleg likőrt, szirupot), és robotgéppel az egészet krémesre kikeverjük.
- A mázhoz a porcukrot a citromlével jól elkeverjük. A muffinokat a cukormázzal, valamint félbevágott koktélcseresznyével és cukorgyönggyel díszítjük. (A kikapart tésztát a maradék krémmel összedolgozhatjuk, és kókuszreszelékbe forgatva, kis golyókat készíthetünk belőle.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db/5 320 kcal, 1 db/443 kcal