Kókuszgolyó

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 ml rum (elhagyható, helyette aroma)
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A háztartási kekszet ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, margarinnal, rummal vagy az aromával.
  2. A meggybefőttet leszűrjük, levéből annyit teszünk a kekszmasszához, hogy jól formálható legyen. Jól összegyúrjuk, nedves kézzel golyókat gyúrunk belőle úgy, hogy mindegyik golyó közepébe egy kimagozott meggyszemet fektetünk.
  3. A golyókat a kókuszreszelékbe forgatjuk, és hideg helyre tesszük, míg kicsit megkeményednek.
Recept megjegyzései

50 db/4 425 kcal, 1 db/88 kcal