Kínai édes-savanyú csirkemell

Kínai édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Minden alapanyagot konyhakészre készítünk. A hagymát, ananászt kockára, a paprikát, csirkemellet csíkokra vágjuk. A tojást kevés vízzel, sóval, 1/2 teáskanál cukorral kikeverjük, és beleforgatjuk a húst, majd ezután beleforgatjuk az étkezési keményítőbe is.
  • A wokban, serpenyőben felhevítjük az olajat, a húst hirtelen lepirítjuk benne, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanabba az olajba beletesszük a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd visszatesszük a csirkehúst, és fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot.
  • Egy tálkában a ketchup, ecet, szójaszószt, worchester szószt cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Kevés vizet, ananászlét adhatunk hozzá, jól összekeverjük, és 25-30 perc alatt fedő alatt készre pároljuk. Köretként üvegtésztát, vagy rizst adunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre