Hozzávalók
-
a tésztához:
- az almás töltelékhez:
- a meggyes töltelékhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve. A pudingot kevés vízben elkeverjük, az almához öntjük, felforralva besűrítjük, végül fahéjjal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A meggy esetében ugyanígy járunk el.
- A tésztához 100 ml langyos tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék langyos tejjel (lehet, hogy nem kell mind) rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen lefedve duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, kétfelé vesszük. Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman 3 egyenlő részre megjelöljük. Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén, kb. 2 cm-enként bevagdossuk. Középső csíkra halmozzuk a tölteléket, a tészta tetejét és alját pedig visszahajtogatjuk - így sütés közben nem folyik ki a töltelék -. Ezt követően a két oldalon lévő tésztacsíkokat, mintha fonnánk, felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre. A két rudat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
http://citromhab.blogspot.hu/