50
dkg
sütnivaló fehér lisztkeverék (Abo Mill) (az élesztőt már tartalmazza)
3
dl
langyos tej
10
dkg
puha vaj
1
dkg
só
1
dkg
cukor
a kenéshez
kevés tojássárgája és tej keveréke
a szóráshoz:
nagyszemű só
kömény- és szezámmag
Elkészítés
A tésztát a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával (vagy robotgéppel/kézzel) megdagasztjuk. Két cipóba vesszük, és a cipókat vékony kerek lappá nyújtjuk. Mindegyik lapot 8 körcikkre vágjuk, és a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk.
Kivajazott sütőlapra vagy szilikonlappal bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tojásos keverékkel, és meghintjük a sóval és kömény-, vagy szezámmaggal. Kb. egy órát langyos helyen kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 20 perc).