Kifli 2

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg sütnivaló fehér lisztkeverék (Abo Mill) (az élesztőt már tartalmazza)
  • 3 dl langyos tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 dkg
  • 1 dkg cukor
  • a kenéshez

  • kevés tojássárgája és tej keveréke
  • a szóráshoz:

  • nagyszemű só
  • kömény- és szezámmag

Elkészítés

  1. A tésztát a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával (vagy robotgéppel/kézzel) megdagasztjuk. Két cipóba vesszük, és a cipókat vékony kerek lappá nyújtjuk. Mindegyik lapot 8 körcikkre vágjuk, és a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk.
  2. Kivajazott sütőlapra vagy szilikonlappal bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tojásos keverékkel, és meghintjük a sóval és kömény-, vagy szezámmaggal. Kb. egy órát langyos helyen kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 20 perc).
Recept megjegyzései

16 db/3 514 kcal, 1 db/219 kcal