Kevert mákos citromkrémmel

Kevert mákos citromkrémmel

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A liszteket, darált mákot, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a puha vajat. Hozzákeverjük a száraz anyagokat, végül a tejfölt és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25x35 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. félóra alatt készre sütjük.
  • A krémhez a krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de nem 5 dl, hanem csak 2,5 dl tejjel. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgakrémet és a citromlevet. Mikor a tészta teljesen kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a citromkrémmel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Mennyiség: 1 személyre