Kéthagymás sült sertéstarja

Hozzávalók

  • 1 kg sertés tarja
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 25 dkg zsír
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A tarját kicsontozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és megsózzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát félbevágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.
  2. A zsír megforrósítjuk, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát egy kicsit megpirítjuk. Amikor a szeletek mindkét oldala színt kapott, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevés vizet öntünk rá, és megszórjuk 1 mokkáskanál őrölt borssal, majd puhára pároljuk. (Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.)
  3. Köretként burgonyát, vagy rizst adunk, valamint tálalhatjuk főzelékek feltéteként. De nagyon finom hidegen is, a zsírját kenyérre kenve paradicsommal, paprikával, vagy kovászos uborkával.