Kéthagymás sült sertéstarja
Hozzávalók
-
1
kg
sertés tarja
-
4
fej
vöröshagyma
-
1
fej
fokhagyma
-
25
dkg
zsír
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A tarját kicsontozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és megsózzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát félbevágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.
-
A zsír megforrósítjuk, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát egy kicsit megpirítjuk. Amikor a szeletek mindkét oldala színt kapott, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevés vizet öntünk rá, és megszórjuk 1 mokkáskanál őrölt borssal, majd puhára pároljuk. (Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.)
-
Köretként burgonyát, vagy rizst adunk, valamint tálalhatjuk főzelékek feltéteként. De nagyon finom hidegen is, a zsírját kenyérre kenve paradicsommal, paprikával, vagy kovászos uborkával.