Kertészlány leves

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db primőr karalábé
  • 1 cikk zellergumó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 3 fej gomba
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 db húsleveskocka
  • cérnametélt
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

  1. A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Kevés olajat megforrósítunk, és a kockára vágott zöldségeket beletesszük, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  2. Egy evőkanál liszttel, egy kávéskanál pirospaprikával, 2 mokkáskanál őrölt borssal megszórjuk. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük hidegvízzel, és ha felforrt beletesszük a húsleves kockát. Hozzáadjuk a zeller zöldet és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Jól kiforraljuk, külön sós vízben kifőzött cérnametélttel tálaljuk.