Kertészlány leves
Hozzávalók
-
1
db
sárgarépa
-
1
db
fehérrépa
-
1
db
primőr karalábé
-
1
cikk
zellergumó
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
1
csokor
zellerzöld
-
3
fej
gomba
-
1
marék
zöldborsó
-
1
db
húsleveskocka
-
cérnametélt
-
só
-
őrölt bors
-
pirospaprika
-
olaj
-
liszt
Elkészítés
-
A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Kevés olajat megforrósítunk, és a kockára vágott zöldségeket beletesszük, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
-
Egy evőkanál liszttel, egy kávéskanál pirospaprikával, 2 mokkáskanál őrölt borssal megszórjuk. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük hidegvízzel, és ha felforrt beletesszük a húsleves kockát. Hozzáadjuk a zeller zöldet és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Jól kiforraljuk, külön sós vízben kifőzött cérnametélttel tálaljuk.