Képviselőfánk gyorsan

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csipet
  • a krémhez:

  • 1 tasak Házi krémes krém
  • 1 fl tejszínhab spray

Elkészítés

  1. A vizet, olajat, sót és a vaníliás cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve, belekeverjük a lisztet.
  2. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg tészta le nem válik az edény falától. (Ez néhány perc, és nem baj, ha picit lekap az alja.)
  3. Ha ez megvan, levesszük a tűzhelyről, és folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük.
  4. Kézzel, vagy géppel egynként hozzákeverjük az egész tojásokat, míg a tészta szép fényes lesz.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és habzsákból, egymástól távol nagyobb diónyi halmokban nyomunk rá.
  6. 200 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütő ajtaját ezalatt az idő alatt tilos kinyitni!)
  7. Ha a fánkok kihűltek, félbevágjuk, és megtöltjük - a tasak leírása alapján elkészített - vaníliakrémmel, valamint a tejszínhabbal.