Kenyérlángos

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2-3 szem főtt, áttört burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2-3 evőkanál olaj
  • tej
  • 1 kiskanál
  • pici cukor
  • magok a szóráshoz (napraforgó, tök, szezám, kömény, stb)

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sóval, egy tojássárgával, az áttört, főtt burgonyával, a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk. Beledagasztjuk az olajat is, és langyos helyen a tésztát duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lángosokat nyújtunk belőle. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerinti maggal, ha van otthon kristályos sónk, azt is hinthetünk rá. A lángosokat forró sütőben pirosra sütjük.