Hozzávalók
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, és hűlni hagyjuk. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a kétféle lisztet, a tejfölt, a puha margarint, a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt, a 0,5 dl burgonya főzőlét, és a tört burgonyát.
- Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen kb. egy órát kelesztjük. (A tésztát kenyérsütőgépben is dagaszthatjuk és keleszthetjük.) Amikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre daraboljuk. Mindegyik darabot köralakúra kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, és még egy félórát kelesztjük.
- Előmelegített (200 fok, légkeveréses 180 fok) sütőben 10-12 percig elősütjük, majd mindegyiket megkenjük a zúzott fokhagymával és egy kevés vízzel elkevert tejföllel, meghintjük durvaszemű sóval, és ízlésünk szerinti magvakkal. Visszatesszük a sütőbe, és ropogós pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 db/2 695 kcal, 1 db/336 kcal