Kedvenc kenyér

Kedvenc kenyér

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    az előtésztához:
  • a kenyérhez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az előtészta hozzávalóit előző nap este bekeverjük, letakarjuk, szobahőmérsékleten hagyjuk. Másnap a kenyér többi hozzávalóival együtt bedagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd ismét 30 perc kelesztés következik.
  • Ennek letelte után a kenyeret megformázzuk, sütőpapírral kibélelt fedeles sütőtálba helyezzük, lefedjük, és 40 percig újból kelesztjük. Ha letelt az idő, a kenyeret pengével átlósan többször bevagdossuk, a sütőtál tetejének belsejét vízzel bepermetezzük, majd a felesleget kiöntjük belőle.
  • Bekapcsoljuk a sütőt 230 fokra, és a lefedett jénait az alsó bordára helyezzük. Kb. 40 perc alatt - sütőtől függ - megsütjük, kivesszük a tálból, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. (Én fedeles kacsasütő jénait használok a sütéshez.)
Mennyiség: 1 személyre