
Hozzávalók
-
az előtésztához:
- a kenyérhez:
Elkészítés
- Az előtészta hozzávalóit előző nap este bekeverjük, letakarjuk, szobahőmérsékleten hagyjuk. Másnap a kenyér többi hozzávalóival együtt bedagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd ismét 30 perc kelesztés következik.
- Ennek letelte után a kenyeret megformázzuk, sütőpapírral kibélelt fedeles sütőtálba helyezzük, lefedjük, és 40 percig újból kelesztjük. Ha letelt az idő, a kenyeret pengével átlósan többször bevagdossuk, a sütőtál tetejének belsejét vízzel bepermetezzük, majd a felesleget kiöntjük belőle.
- Bekapcsoljuk a sütőt 230 fokra, és a lefedett jénait az alsó bordára helyezzük. Kb. 40 perc alatt - sütőtől függ - megsütjük, kivesszük a tálból, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. (Én fedeles kacsasütő jénait használok a sütéshez.)
Mennyiség:
1 személyre