Karfiolleves

Hozzávalók

  • 50 dkg karfiol
  • 2 l húsalaplé (vagy 2 húsleveskocka)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • néhány szál zellerzöld
  • 1 db TV paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat a húsalaplében, vagy a leveskockából főzött húslevesben feltesszük főni. Belerakjuk a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és megsózzuk, ha nem kellően sós.
  2. Közben a lisztet az olajban halvány zsemleszínűre pirítjuk, levéve a főzőlapról belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, és a leveshez adjuk.
  3. Mikor a karfiol megpuhult, a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet. Levesbetétként apró galuskákat főzhetünk bele, de bármilyen levestészta jó hozzá. (Ha a levesbetétet száraztésztából készítjük, azt külön főzzük ki, tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.)
Recept megjegyzései

4 adag/560 kcal, 1 adag/140 kcal (levesbetét és tejföl nélkül)