Karfiolleves

Karfiolleves

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat a húsalaplében, vagy a leveskockából főzött húslevesben feltesszük főni. Belerakjuk a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és megsózzuk, ha nem kellően sós.
  • Közben a lisztet az olajban halvány zsemleszínűre pirítjuk, levéve a főzőlapról belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, és a leveshez adjuk.
  • Mikor a karfiol megpuhult, a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet. Levesbetétként apró galuskákat főzhetünk bele, de bármilyen levestészta jó hozzá. (Ha a levesbetétet száraztésztából készítjük, azt külön főzzük ki, tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/560 kcal, 1 adag/140 kcal (levesbetét és tejföl nélkül)