Hozzávalók
Elkészítés
- Habosra keverjük a tojássárgát a tojással, 4 evőkanál cukorral, keményítővel és sóval. Felöntjük a tejjel és simára keverjük.
- Az aprított dióbelet egy lábosban addig pirítjuk, amíg érezni nem lehet az illatát. Rákanalazzuk a maradék cukrot (8 evőkanál), és addig keverjük, amíg rá nem karamellizálódik a cukor a dióra és egy picit össze nem áll.
- Ha felolvadt a cukor ráöntjük a tojásos keveréket. Kis kevergetés után fel fog oldódni a karamell. Ha elkészült hideg vízfürdőben kihűtjük.
- Kemény habbá verjük a tejszínt. Simára keverjük a kihűlt karamellás alappal. Jól zárható dobozba tesszük és elkezdjük fagyasztani. 10 percenként botmixerrel átkeverjük.
Mennyiség:
1 személyre