Karamell fagylalt

Karamell fagylalt

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Habosra keverjük a tojássárgát a tojással, 4 evőkanál cukorral, keményítővel és sóval. Felöntjük a tejjel és simára keverjük.
  • Az aprított dióbelet egy lábosban addig pirítjuk, amíg érezni nem lehet az illatát. Rákanalazzuk a maradék cukrot (8 evőkanál), és addig keverjük, amíg rá nem karamellizálódik a cukor a dióra és egy picit össze nem áll.
  • Ha felolvadt a cukor ráöntjük a tojásos keveréket. Kis kevergetés után fel fog oldódni a karamell. Ha elkészült hideg vízfürdőben kihűtjük.
  • Kemény habbá verjük a tejszínt. Simára keverjük a kihűlt karamellás alappal. Jól zárható dobozba tesszük és elkezdjük fagyasztani. 10 percenként botmixerrel átkeverjük.
Mennyiség: 1 személyre