Karalábéleves

Hozzávalók

  • 40 dkg zsenge karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 szál zellerzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • a galuskához:

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítés

  1. A megtisztított karalábét kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon - fedő alatt - puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a liszttel, mellyel egy kicsit lepirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és 1,5 l hideg vízzel felengedjük.
  2. Hozzáadjuk a zellerzöldet, az apróra vágott petrezselymet, valamint a leveskockát. A galuskához a tojást kissé felverjük, megsózzuk, elkeverjük annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk, a levesbe szaggatjuk.
  3. A tejfölt néhány kanál forró levessel csomómentesre elhabarjuk, majd a leveshez adjuk, és az egészet készre főzzük,
Recept megjegyzései

4 adag/1 010 kcal, 1 adag/252 kcal