Hozzávalók
Elkészítés
- A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A húst a zsírban elősütjük, majd egy másik lábasba szedjük.
- A visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a maradék lisztet. Rövid ideig összepirítjuk, felöntjük hideg vízzel (vagy húslevessel), és állandóan kevergetve, lassan kiforraljuk, majd szitán keresztül a levet a húsra szűrjük.
- A lábost fedővel lefedjük, és a szeleteket lassan pároljuk. (Az elpárolgott levet vízzel (húslevessel) pótoljuk. Közben elkészítjük a hentesragut.
- A szalonnát, gépsonkát és uborkát kb. 2 mm vastag csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben félig kiolvasztjuk, hozzáadjuk a gépsonkát és az uborkát. Gyorsan átpirítjuk, majd egy kevés pecsenyelevet merünk rá a húsról, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
- A ragut a karajszeletekre öntjük, szükség szerint sóval ízesítjük, és együtt készre pároljuk.
Mennyiség:
1 személyre