Káposztás langalló

Káposztás langalló

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lereszelt káposztát egy evőkanál olajon lepirítjuk. A baconszalonnát felkockázzuk, kisütjük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Megborsozzuk, ha szükséges megsózzuk, a felhasználásig félretesszük.
  • A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet.
  • A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiválóan illik tartalmasabb levesek, - pl: bab-, gulyás-, stb. -, valamint olyan egytál étel mellé, melyet kenyérrel fogyasztunk.)
Mennyiség: 1 személyre