Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A lereszelt káposztát egy evőkanál olajon lepirítjuk. A baconszalonnát felkockázzuk, kisütjük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Megborsozzuk, ha szükséges megsózzuk, a felhasználásig félretesszük.
- A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet.
- A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiválóan illik tartalmasabb levesek, - pl: bab-, gulyás-, stb. -, valamint olyan egytál étel mellé, melyet kenyérrel fogyasztunk.)
Mennyiség:
1 személyre