Kánikula saláta

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
  • az öntethez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A zöldségeket megtisztítjuk, a hámozatlan uborkát apró kockákra, a paradicsomot vékony gerezdekre, a lilahagymát karikákra, vagy finomra vágjuk. A kukoricát, olívabogyót, sajtot lecsepegtetjük, és ez utóbbit az uborkához hasonlóan apró kockákra vágjuk.
  • Kisebb halmokat formázva tálra rendezzük az összes hozzávalót, a fogyasztásig letakarva a hűtőben tároljuk.
  • Az öntethez a zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, és kissé felaprítjuk. 1-2 gerezd kivételével hozzáadjuk a diót, a lereszelt fokhagymát, a majonézt és a joghurtot, és botmixerrel pépesítjük. Mézzel, kevés sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítjük, tálkába, kiöntő kancsóba szedjük, és a félretett diógerezdekkel díszítjük.
  • Tálaláskor mindenki kedve szerint szed az "alkotórészekből", és akkor locsolja meg az öntettel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Nők Lapja recept nyomán
A zöldfűszereket ízlés szerint használtam, amit nem kedveltem kihagytam az öntetből.